Archive

Archive for Oktober, 2008

Create a boot floppy disk without a Windows XP-based computer

Oktober 24, 2008 Tinggalkan komentar
1. To download and to create the Windows XP Setup boot disks from a computer that is running Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition (SE), or Microsoft Windows Millennium Edition (Me), refer to Microsoft Knowledge Base article 310994. For more information, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:

310994 (http://support.microsoft.com/kb/310994/) How to obtain Windows XP Setup boot disks
2. Delete all the files from the newly created Setup disk 1.
3. Copy the Ntldr and the Ntdetect.com files from the I386 folder on the Windows XP installation CD-ROM, on the Windows XP installation floppy disk, or from a computer that is running the same version of Windows XP as the computer that you want to access by using the boot floppy disk. To do this, follow these steps:

a. Insert the Windows XP installation media into the disk drive of the computer.
b. Click Start, click Run, type <DriveLetter>:\I386, and then click OK.

Note<DriveLetter> represents the root location of the installation media.

c. Right-click the Ntldr file, and then click Copy.
d. Click Start, click Run, type a:, and then click OK.
e. Click the Edit menu, and then click Paste.
f. Repeat steps 2b through 2e for the Ntdetect.com file.
4. Rename the Ntldr file to Setupldr.bin. To do this, follow these steps:

a. Right-click the Ntldr file, and then click Rename.
b. Type Setupldr.bin, and then press ENTER.
5. Create a Boot.ini file or copy one from a computer that is running Windows XP, and then modify the Boot.ini file to match the computer that you are trying to access. The following example lists how to create a Boot.ini file for a single-partition Integrated Device Electronics drive with Windows XP installed in the \Windows folder:

a. Click Start, click Run, type notepad, and then click OK.
b. Type the following text :

[boot loader]
timeout=30
Default= multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows="<OperatingSystem>"

Note The value represented by the <OperatingSystem> placeholder depends on the configuration of the Windows XP computer that you are trying to access. For example, if you are try to start a Windows XP Professional computer, this value is as follows:

Microsoft Windows XP Professional
c. Click the File menu, and then click Save As.
d. Select 3 ½ Floppy (A:) from the Save in drop-down list, type Boot.ini in the File name text box, and then click Save.

Note If your computer starts from a SCSI hard disk drive, you may have to replace the multi(0) entry with scsi(0). If you are using scsi(x) in the Boot.ini file, copy the correct device driver for the SCSI controller that is used on the computer to the root of the boot disk, and then rename the device driver to Ntbootdd.sys. Change the disk(0) number to represent the SCSI-ID of the hard disk drive you want to start. If you are using multi(x) in the Boot.ini file, you do not have to change the code in the Boot.ini file.

6. Insert the floppy disk into the floppy disk drive of your computer, and then restart Windows XP.

Pengendali Peralatan Elektronik Via Jaringan Telephone v1

Oktober 21, 2008 1 komentar

Artikel ini mudah mudahan berrmanfaat untuk rekan yang lagi kerakan TUGAS AKHIR ato SKRIPSI…saya pribadi pernah dimintain  tolong sama rekan untuk kerjakan TA/ SKRIPSI, 100% mr X serahkan dengan pekejaan terssebut dengan upah lumayan…..trus Mr X lulus jadi SARJANA….mr X bangga saat diwisuda…mama papanya nangis ….diruang wisuda liat mx dah kelar kulliahnya………sarjana begini…..gimana menurut  para pembaca…

dari cerita diatas harapan saya para rekaan2 yang mau kerjakan tugas akhir/ skripsi mohon tidak nyuruh orang…kerjakan sendiri aja, buktikan anda bisaa….mudah  mudahan artikel Pengendali Peralatan Elektronik Via Jaringan Telephone v1dapat anda jadikan referensi…untuk kemajuan ilmu pengetahuan negeri kita…AYOO BANGKIT…..

(maaf artiel gak saya jelaskn detail silahkan baca source code nya, pelajari sendiri aja…. lengkkapnya di situs :  http://laros-edu.net di direktori Download)

Berikut gambar rangkiannya…

Untuk datasheet masing2 komponen silahkan cari sendiri via google… deh..

listing progammmnya silahkann download via web :  http://laros-edu.net     ketik pada kolom  “pencarian”

dengan kata kunci “Pengendali”

mudah mudahan  bermafaat….

Ngakalin Anti Virus AVG 8.0 Trial jadi FULL Version

Oktober 11, 2008 12 komentar

GRATISAN… kata2 inilah yg selalu ada dipikiran saya…mungkin jugaada di otak para pembaca…he he

saat ini saya masih menggunakan Antivrus merk AVG… mulai versi 5 sampek versi 8.0 saya nikmati semua…namun yang versi 8.0 Trial hingga FULL version dah saya Pake..hingga artikel ini saya tulis…

Mau…??

Donlod terlebih dahulu AVG 8.0 Trial Version ( Devalut 30 hari )maksudnya kalo udah ter-install 30 hari di PC kita software AVG 8.0 tsb Minta di Re-Active License…dan kita WAJIB membayar sejumlah DUIT ke perusahaan AVG….MAU BAYAR…???

Lihat harga di link ini : http://www.avg.com/product-avg-internet-security?fprd=ais.12m#tba3…&#8230;

klo saya kaga deh.. tuh harga bensin NAik… mendingan GRATISAN aja…ok

SYARAT :

– komputer Harus terisntall OS ( operasi System ) Windows XP Pro SP2, Vista x64…

1. Silahkan donload AVG Trial Version di   kemudian Install di komputer Anda…

2. Buka AVG 8.0 dan pilih Tab Overview–>License–>lihat gambar dibawah ini

Perhatikan gambar dibawah ini juga…

Setelah Anda klik tombol re-Active mucul kotak dialog seperti gambar dibawah ini

Isikan License NUmber dengan cara Copy Paste-kan  Serial Number dibawah ini :

” 8I-N0ETP-A048Q-92ATA-0TLNQ-JM604-CNV4 ”  ……tanpa tanda kutip…

Kemudian Klik Activate….kalo minta restart restast aja.., tapi biasanya tidak …setelah itu software AVG 8.0 dah jadi FUL VERSION lisensi 1 Tahun 1 PC… GRATIS….( maaf bila Anda adalah Distributor software AVG 8.0 ) artikel ini asli buatan saya namun serial Numbernya bukan saya yang ciptakan…saya ambil dari hasil Googling dan saya sebarkan karena saya kasian sama rekan2 di indonesia yang pada lagi senang FREE SOFTWARE……..

Mohon TIDAK sebarin berita ini sama temen2 Anda…

Kalo mau cari yang 2 lisensi 2 PC … silahkan pean bayar di distributor software AVG yach…